10e editie Kempenaar Festival een groot succes!

Jury en deelnemers Kempenaar Festival 2017

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, na een maandenlange voorbereiding door Young Movement vond de 10de editie van het Kempenaarfestival plaats in de City Lounge van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland). Onder begeleiding van het jongerenwerk heeft Young Movement een mooi event neergezet.
Rond half één kwamen de eerste talenten zich melden voor de soundcheck. Vervolgens stroomde het publiek om één uur langzaam binnen om op zoek te gaan naar een plekje dichtbij het podium. Half twee was het eindelijk zover en werd deze speciale editie met veel enthousiasme geopend. De editie was erg speciaal omdat de jury uit negen van de in totaal tien oud winnaars bestond.

Als eerste traden een aantal van de oud winnaars op om het publiek alvast warm te maken en om de jonge talenten het goede voorbeeld te geven. Nadat het publiek was opgewarmd door de oud winnaars, was het de taak van de jonge talenten om het publiek en natuurlijk de jury te verassen. Het was zeer duidelijk dat de talenten er veel zin in hadden en die vonk sloeg over op het publiek dat enerzijds ademloos kon genieten en anderzijds energiek werd betrokken bij de acts.

Het was mooi om te zien hoe de oud winnaars duidelijk genoten van de nieuwe lichting talenten die vol trots hun talenten aan het publiek toonden. Nieuw was de publieksprijs die werd gemeten aan de hand van het geluid die werd geproduceerd d.m.v. applaus van het publiek.

Tijdens het juryberaad werd nog maar eens duidelijk hoeveel talent er aanwezig was bij het Kempenaar Festival. Op de planning stond namelijk een kwartier aan juryoverleg gepland, maar het werd al snel duidelijk dat het overleg meer tijd in beslag zou nemen. Dit was mede te danken aan het feit dat de 14 acts, 32 jongeren in totaal, duidelijk aan elkaar gewaagd waren.

Uiteindelijk moest er toch gekozen worden en ging de eerste prijs naar rapper Steelo, de tweede prijs ging naar de live band The Main Event en zangeres Chantal Schoonhoven won zowel de derde prijs als de publieksprijs! Ze hebben allen een fotoshoot gewonnen van fotograaf DePatti en rapper Steelo mag als winnaar binnenkort zelfs een single opnemen in Studio MIC van Stichting Music Mode. Zijn single zal daarna ook officieel uitgebracht worden door Jenaflow Records. Als winnaar mag Steelo ook nog eens volgend jaar tijdens het bevrijdingsfestival, op het jongerenpodium van Young Movement optreden!

Iedereen heeft genoten van alle deelnemers en was onder de indruk van het aantal nieuwe talenten. Kortom ook de 10de editie van het Kempenaar Festival was een groot succes en biedt voldoende perspectief voor edities die zeker nog zullen volgen. Tenslotte wil Young Movement iedereen bedanken die deze 10de editie mede mogelijk heeft gemaakt en tot een succesvol eind heeft weten te brengen!

Jongeren die dit avontuur ook een keer van dichtbij willen meemaken kunnen lid worden van Young Movement, via www.youngmovement.nl kan je je aanmelden voor een intakegesprek!