Almeerse amateurkunst te zien binnen één wandelroute!

Op 20 en 21 mei is het na maanden repeteren zover; zeven Almeerse amateurkunstorganisaties zullen binnen één stadswandeling te zien zijn. In opdracht van CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland) brengen de theatermakers van Groot Wild de deelnemende amateurkunstorganisaties samen.

De wandelroute waar alle zeven amateurkunst-organisaties aan meedoen heet ‘2089. 2089 is een futuristische stadswandeling langs zes scènes op zes verschillende locaties in het centrum van Almere Stad.

Elke deelnemende organisatie laat met één scène zien wat zij voor staan. Dans, muziek, rap, fotografie en toneel worden op deze manier aan elkaar gekoppeld. Geproduceerd door de theatermakers van Groot Wild wordt deze eerste editie, onder de naam ‘2089’, een échte stadswandeling met een futuristisch tintje. De stadswandeling brengt het publiek langs zes scènes op zes verschillende binnen-locaties in het stadshart van Almere. Aan de scènes van deze standswandeling doen de volgende amateurkunstorganisaties mee: VVFlex, United Dance Almere, Bertus Big Band, Desi Rhythms, Contrast, Fotolinie en TG het Collectief.

De cast van 2089

Het verhaal van deze stadswandeling speelt zich af in de toekomst. Na de stormvloed van 2035 is Almere onder water komen te staan. Meer dan vijftig jaar lang is een groot gedeelte van Nederland in onbruik geweest. In 2089 is besloten om Almere (wéér) droog te pompen. De stad moet opnieuw worden opgebouwd. Gek genoeg zijn alle gebouwen intact gebleven, maar hoe bouw je na zo’n lange tijd weer een samenleving op?

Op 20 en 21 mei speelt deze stadswandeling (start om 12:00 uur en om 15:00 uur) vanaf het stationsplein in Almere Stad. 2089 duurt ruim twee uur en kost €10,- per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Groot Wild: www.grootwildtheater.nl Het evenement wordt ook gepubliceerd op Facebook.

Groot Wild maakt producties buiten de gebaande paden van de reguliere podiumkunsten om. Groot Wild richt zich op het maken van cross-overs tussen verschillende kunstdisciplines, waarbij het theatrale aspect centraal staat en alles samensmelt tot een geheel.

De organisatie van Groot Wild bestaat uit drie jonge Almeerse vrouwen, Chantal Demarteau (artistiek leider), Biza Shalmashi (zakelijk leider) en Melissa Duijn (productieleider). Zij putten hun inspiratie uit wat hun stad, Almere, te bieden heeft.