Almere Jong abonnement na 9 december geldig bij allGo

In 2017 bij Connexxion aangekochte Almere Jong abonnementen blijven ook na 9 december geldig in Almere. Op initiatief van de gemeente Almere hebben allGo en Connexxion hier afspraken over gemaakt zodat reizigers hun Almere Jong abonnement kunnen blijven gebruiken tot de einddatum, ook bij allGo.

Dit maakte allGo vandaag bekend. AllGo, onderdeel van Keolis Nederland, het huidige Syntus, is vanaf 10 december 2017 de nieuwe busvervoerder in de gemeente Almere.

Extra kosten en problemen met reizen voorkomen

Frits Huis, wethouder Verkeer en Vervoer in Almere: “Door het Almere Jong abonnement ook geldig te maken voor allGo, voorkomen we dat jonge reizigers en hun ouders extra kosten moeten maken wanneer het busvervoer in Almere op 10 december overgaat van Connexxion naar allGo”. Wethouder Huis vertelt verder: “Dit abonnement wordt veel gebruikt door jonge reizigers t/m 18 jaar. Een doelgroep die wij erg belangrijk vinden. Als het abonnement plotseling niet meer werkt of als er extra (administratieve) kosten gemaakt moeten worden drukt dat zwaar op het gezinsbudget, zeker voor gezinnen met meer kinderen. Dat hebben we met dit initiatief voorkomen”.

Zekerheid over reizen in Almere voor jongeren

Zowel Keolis Nederland, het huidige Syntus, als Connexxion zijn blij met dit initiatief. “Jonge reizigers kunnen op deze manier zonder zorgen gebruik blijven maken van het snelle en gemakkelijke busvervoer in Almere. De zomerperiode gebruiken jongeren vaak om na te denken over de reismogelijkheden die zij hebben wanneer school weer begint. Daarom is het juist nu zo belangrijk dat wij hen goed voorlichten over de mogelijkheden. Dat doen we via de media maar ook via www.allgobus.nl”, vertelt Manon Denessen, woordvoerder Keolis Nederland. “Voor volgend jaar heeft allGo een soortgelijk abonnement in voorbereiding zodat jongeren ook na 2018 voordelig met de bus kunnen blijven reizen”. Het Almere Jong abonnement is nog tot 30 november verkrijgbaar bij Connexxion.

Blijven informeren

AllGo zal komende maanden regelmatig de media opzoeken om nieuwe informatie rond het vervoer, de bussen en de kaartjes en abonnementen bij reizigers én belanghebbenden onder de aandacht te brengen.