Almere maakt werk van de Week van het geld

Gemeente, financiële instellingen en basisscholen werken samen om kinderen in Almere te leren omgaan met geld. Kinderen al jong leren omgaan met geld, legt de basis voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Tijdens de jaarlijkse Week van het geld staat op een leuke manier leren omgaan met geld centraal. Ook dit jaar zijn er weer allerlei activiteiten in Almere.

Dat begint op 25 maart met de feestelijke opening door wethouder Jerzy Soetekouw op basisschool De Driemaster. Aansluitend aan de feestelijke opening voorziet hij samen met Ivar Dirkmaat (Volksbank) en Dick van Schalkwijk (Rabobank) de groepen 5,6,7 en 8 van een gastles met het educatieve spel Cash Quiz van Bank voor de klas. Dit is het startsein voor gastlessen door medewerkers van financiële instellingen die gedurende de hele week worden gegeven op basisscholen in Almere.

Op 27 maart verandert het terrein In en om Stedenpunt De Schoor in een geldfestival voor jong en oud. Een poppenvoorstelling voor de allerkleinsten over meneer Beer die moet leren omgaan met geld. Een optreden van meneer Cash, een dansvoorstelling, maar ook nuttige informatie die financieel voordeel kan opleveren.

In oktober 2018 kondigde de wethouder na een gesprek met minister van financiën Wopke Hoekstra aan het hele jaar 2019 gastlessen te geven over goed omgaan met geld op scholen in Almere. De wethouder geeft gastlessen op verschillende scholen en kiest in overleg met de school welk (geld)onderwerp het best past bij de school.

De Week van het geld 2019 vindt plaats van 25 tot en met 29 maart en is een initiatief van Wijzer in geldzaken (ministerie van Financiën). Medewerkers van onder meer banken en verzekeraars geven aan ruim 2.000 kinderen in Almere een gastles. Ruim 245 leerkrachten bestelden lesmateriaal om tijdens de Week van het geld zelf aandacht te kunnen besteden aan goed omgaan met geld.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin