Bibliotheek Stad in het teken Japanse cultuur

Op zaterdag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur staat de Japanse cultuur in bibliotheek Stad centraal met de tweede editie van het Anime event.

Bewonder cosplayers in de speciale cosplayzone, speel het kaartspel Yu-Gi-Oh, volg een workshop Manga tekenen of Amigurumi. Of geniet van de films The Tale of Princess Kaguya of Your Name. De toegang voor het event is gratis (behalve voor de filmvoorstellingen).

Cosplay

De binnentuin van de bibliotheek staat deze dag helemaal in het teken van cosplay. Ga op de foto met elkaar, doe inspiratie op of kijk gewoon rond. Alle cosplay is welkom, niet alleen anime! Kom vooral ook in je eigen cosplay! Maakie cosplay en Paula van Animere maken tijdens het event cosplay. Ze willen dolgraag hun passie met iedereen delen, dus maak vooral een praatje met ze.

Uiteraard zijn er ook professionele cosplayers aanwezig. Sakuraflor komt dit jaar in haar nieuwste cosplay naar het Anime event. Zij organiseert ook een fotobingo. Daarnaast is er een Q&A met Linny l’a Vanté en Sakuraflor. De laatste maakt speciaal voor het Anime event twee cosplay props: de Elucidator en Dark Repulser van Sword Art Online! Winnen? Maak tijdens het evenement een foto van jezelf met iemand in volledige cosplay. Post de foto op social media met de hashtags #denieuwebibliotheek #animeevent2018 en de cosplayer in kwestie en wie weet ben jij straks de eigenaar van een bijzondere cosplay prop!

Film

In de filmzaal van de bibliotheek kun je tijdens het Anime event naar de films Your Name en The Tale of the Princess Kaguya kijken. Your Name is adembenemend geanimeerd, zelfs de grootste cynicus kan niet anders dan zich hieraan overgeven en zich laten meevoeren naar een andere wereld. The Tale of the Princess Kaguya is een oogstrelende Studio Ghibli animatie, gebaseerd op het 10e-eeuwse Japanse sprookje ‘Taketori monogatari’, over een maanmeisje dat op aarde terechtkomt. The Tale of the Princess Kaguya begint om 12.00 uur. Your Name om 14.20 uur. Kaarten zijn via de website van de nieuwe bibliotheek te krijgen en kosten € 7,50 voor leden en € 9,- voor niet-leden. Je kunt ook een combi-ticket kopen om beide te films te zien. Dit ticket kost € 12,50 voor leden en € 15,50 voor niet-leden.

Workshops

Tijdens het Anime event zijn er ook diverse workshops te volgen. De basis van de Japanse taal leren? Of Manga tekenen? Het kan! Daarnaast zijn er Origami-workshops, Needle Felting en Amigurumi. Ook is er een Manga-portrettekenaar. Helemaal gratis, maar er is gelimiteerd plek, dus wees er snel bij!

Uitreiking prijs Superhelden-tekenwedstrijd

In juli konden kinderen van 4 t/m 14 jaar een tekening inleveren van een zelfverzonnen superheld. Uit alle inzendingen zijn inmiddels vijf winnaars gekozen en animator/illustrator Joris Koster heeft deze winnende tekeningen omgetoverd in een animatie-filmposter. Ben je benieuwd of jij een van de winnaars bent? Kom dan op zaterdag 15 september tijdens het Anime event om 11.00 uur naar de prijsuitreiking in het nieuwscafé in bibliotheek Stad.

Gast en Pikachu

Tijdens het Anime event is er heel veel te beleven. Auteur Roderick Leeuwenhart komt langs, evenals Pikachu en er zijn stands met allerlei merchandise. Een dag die je dus niet mag missen!

Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.denieuwebibliotheek.nl.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin