Bijzondere films en een spetterende dansdemonstratie

Scene uit ‘Father Figure’

Op 11 oktober werden voor het stadhuis van Almere de regenboog- en transgendervlag gehesen als startschot van de regenboogmaand. Met deze maand wil Almere laten zien dat het de stad van de liefde is. Alle liefde.

Dat is helaas nog steeds nodig, want niet voor iedereen is het even normaal om de liefde openlijk te kunnen uiten. Zo worstelde hoofdpersoon Guilliano uit Father Figure als zwarte jongen met zijn identiteit, omdat hij te maken kreeg met homofobie, racisme en uitsluiting. Hij vond zichzelf in de wereld van de dans, als lid van de ballroom-gemeenschap Kiki House of Angels.

Tijdens de Roze Filmavond zien we niet alleen het verhaal van Guilliano, maar nog meer bijzondere Nederlandse films die gaan over LHBTQI+. Maar we gaan niet de hele avond naar het scherm kijken, want we sluiten af met een spectaculaire demonstratie door Guilliano en andere leden van Kiki House of Angels.

Programma

Half a Life – Tamara Shogaolu (12 min.)
Een Egyptische, homoseksuele jongen sluit zich aan bij de LHBTI-beweging en moet als zijn veiligheid in gevaar raakt, kiezen tussen zijn eigen land of asiel aanvragen.

Father Figure – Bibi Fadlalla (25 min.)
Prachtige, poëtische documentaire over Guilliano en andere jonge, zwarte homoseksuele mannen die, te midden van racisme en homofobie, hun plek vinden in de vogue-dansscene van Rotterdam.
Aansluitend is er een Q&A met hoofdpersoon Guilliano

Jordy in Transitland – Willem Timmers (6 min.)

Dante vs. Mohammed Ali – Marc Wagenaar (26 min.)
De twintigjarige Wolf wil dansen, gedichten schrijven en het allerliefste in de buurt zijn van Alexander. Echter in het boksdorp van Nederland draait alles om vechten. Blijf je te allen tijde dicht bij jezelf als je daarmee tradities verbreekt en zelfs de liefde op het spel zet?

Voguing Sessie door Guilliano en andere leden van Kiki House of Angels

De avond vindt plaats op 23 oktober van 20:00 tot 22.30 in de Voetnootzaal, Stadhuisplein 2, Almere Stad. Toegang is gratis.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin