Brainstormen over Rondje Weerwater

Op donderdag 8 juni a.s. organiseert de EDBA samen met de Gemeente Almere een pressure cooker in het teken van ‘Rondje Weerwater’. Bedrijven, studenten en ondernemers met een vernieuwend business idee worden uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkeling op en rond het Weerwater.

De brainstorm-rondes vinden plaats op de duurzame vergaderlocatie Drijfveer, dobberend aan Sturmeyweg 15 in Almere. De rondes starten om 09:00, 12:30 en de laatste om 15:00.

Er is samen met de stad nagedacht over hoe we het Weerwater nóg mooier kunnen maken en als onmisbaar onderdeel van de stad gaan ervaren. Rondom het Weerwater wordt een track aangelegd om op te wandelen, te fietsen, te skeeleren; kortom te recreëren. Ook komt er meer ruimte voor activiteiten en programmering op en rond het Weerwater.

Innovatieve makers worden uitgenodigd om onderdeel te worden van de ontwikkeling

“Het rondje Weerwater hebben we samen met de stad vormgegeven en gaan we ook samen met de stad realiseren. Hiervoor worden omwonenden, ondernemers en initiatiefnemers actief uitgenodigd”, aldus de Gemeente Almere.

Toegang tot één van de rondes is gratis, maar geïnteresseerden dienen wel een plaats te reserveren via de ticketlink op Facebook Of via deze Eventbrite links: 09:00 uur, 12:30 uur, 15:00 uur

Almere 2.0

De Noordvleugel van de Randstad is een belangrijke motor van de Nederlandse economie. Almere als new town speelt een belangrijk rol hierbij. Met haar karakter van pionieren en experimenteren in een groene stad biedt Almere unieke mogelijkheden om de Noordvleugel te versterken. De stad en het omliggende landschap worden doorontwikkeld tot een divers, aantrekkelijk, sociaal en leefbaar gebied. Hierbij versterken wij de bestaande kwaliteiten van de stad. De verwachting is dat er 60.000 woningen bijkomen. Dit betekent niet alleen de juiste huizen bouwen, maar ook investeren in de leefkwaliteit van de stad.

Met de aanwezige pioniersgeest zoeken we naar vernieuwing, naar nieuwe manieren van doen. Om dit te bereiken werken de komende jaren het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere samen aan het programma Almere 2.0 en investeren we in sleutelprojecten die een bijdrage leveren aan een stad waar inwoners trots op zijn en met plezier leven. Het Rondje Weerwater is één van de sleutelprojecten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Valerie Bos via valerie@edba.nu of 06 16 43 97 62