Brandweer Flevoland: De jaarwisseling in cijfers

De door de brandweer Flevoland verstrekte cijfers hebben betrekking op de periode van 31 december 2018 (17.00 uur) tot en met 1 januari 20189 (08.00 uur). De feitelijke gegevens (getallen) zijn afkomstig van de gemeenschappelijke meldkamer (GMK) in Lelystad.

Deze gegevens zijn indien nodig aangevuld met sfeerbeelden van de Officieren van Dienst van Brandweer Flevoland. De brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met meer kleine incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op oudjaarsavond en in de nieuwjaarsnacht op het bestrijden van container-, afval- en bossagebranden.

In totaal is de brandweer tussen 31 december (17.00 uur) en 1 januari (08.00 uur) 72 keer gealarmeerd (inclusief een melding via een Openbaar Meldsysteem (OMS), een reanimatie en één liftopsluiting).

Meldingen in Almere

Containerbrand (klein):  22 meldingen
Afvalbrand (klein): 12 meldingen
Bossagebrand (klein): 1 melding
Autobrand (klein): 2 meldingen, 1 kleine verhuiswage aan de Markerkand en 1 bestelbusje op Waterlandseweg
OMS-melding: 2 meldingen
Brandgerucht: 1 melding 

In Lelystad aan het Galjoen was er een woningbrand (2 onder 1 kap) kort na de jaarwisseling Het vuur zat onder het dakbeschot. Brandweer heeft deze geblust en Stichting Salvage is hiervoor opgeroepen. Brandweer is met twee tankautospuiten erheen gereden waarbij één voertuig stand by stond voor overige meldingen.

Op Urk kreeg de brandweer op oudjaarsavond een melding van brand in een bijgebouw aan de Pyramideweg, Het betrof een vrijstaand schuurtje met een volière ernaast. Bewoners waren niet aanwezig. Brand geblust en vogels bleven behouden.

Voor zover bekend was er nergens sprake van agressief gedrag naar brandweermensen op
straat.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin