Burgerbaan oplossing voor uitkeringsgerechtigden?

Almeerder Frans Vrijmoed heeft een oplossing voor de duizenden uitkeringsgerechtigden die dolgraag weer aan de slag willen: BURGERBAAN. Op 3 maart 2017 om 14:00 presenteert hij BURGERBAAN in De Nieuwe Bibliotheek in Almere.

 

De wereld waarin we leven verandert ingrijpend en snel

Op de arbeidsmarkt vinden fundamentele, grootschalige en structurele verschuivingen plaats. De grootste veranderingen zijn de vervanging van mensenwerk door geautomatiseerd werk en de globalisering waardoor steeds meer banen verdwijnen.

Daarnaast treedt de overheid steeds meer terug als organisator en sponsor van gemeenschapswerk en zorgtaken, terwijl het aantal mensen dat hier behoefte aan heeft verhoudingsgewijs toeneemt.

Frans Vrijmoed ondervindt zélf dat deze veranderingen veel onzekerheid brengen maar ziet ook een kans om zowel de werkloosheid terug te dringen als gemeenschapswerk weer te laten groeien. Hij ziet zelfs mogelijkheden voor de ontwikkeling van een betere samenleving voor iedereen.

Op de informatiemiddag op 3 maart 2017 in de Nieuwe Bibliotheek zal dit initiatief nader worden toegelicht. Verder is er gelegenheid tot discussie, en inbreng voor verdere ontwikkeling van het initiatief. Praat mee over een betere toekomst voor Nederland met Platform Burgerbaan in de Nieuwe Bibliotheek van Almere op vrijdagmiddag 3 maart!

Voor meer informatie kijk op www.burgerbaan.nl