Eerste Ajax- life skills & clinincs dag in Almere op basisschool Caleidoscoop

Vrijdag 21 september vindt van 13.00-14.00 uur op basisschool Caleidoscoop de eerste Ajax- life skills & clinincs dag in Almere plaats. Deze Ajax-dag wordt voor het eerst buiten Amsterdam aangeboden omdat Ajax ook actiever wil zijn in de randgemeenten van Amsterdam.

Leerlingen van groep 5, 6, 7 of 8 volgen tijdens schooltijd enkele lessen over voeding, omgaan met geld en mediawijsheid. De Ajax-spelers worden gebruikt als voorbeeld.

Ook krijgen de kinderen een voetbalclinic aangeboden volgens de unieke Ajax trainingsmethode. Naast technische aspecten als dribbelen en balbeheersing leren de jongeren hoe je elkaar, zowel binnen als buiten het veld, met respect behandelt. De clinics zijn gericht op respect, samenwerken, plezier, discipline en sportiviteit in de breedste zin van het woord.

Vrijwilligers van maatschappelijk partner ABN AMRO en Players United geven de lessen en voetbal clinics. Doelstelling is de kinderen bewust te maken van gedrag en gedragingen op sociale media, met geld, gezonde voeding op en rondom het veld. De dag is voor leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en vindt plaats op het schoolplein.

De Ajax Foundation werd op 18 maart 2010 opgericht als een onafhankelijke, maar aan AFC Ajax gelieerde stichting. De Ajax Foundation gelooft en investeert in een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen als het gaat om het ontdekken en ontwikkelen van hun talent en een gezond leven. De Ajax Foundation organiseert
projecten rond de thema’s sport & gezondheid, educatie en sociale integratie voor kansarme kinderen en jongeren
onder 19 jaar in (groot) Amsterdam en Kaapstad. Hiermee wil de Ajax Foundation de jeugd een beter perspectief
bieden en ze dichter bij hun doel brengen. ABN AMRO is maatschappelijk partner.

Ajax en Players United Events & Consultancy hebben sinds 2010 een officiële samenwerking op het gebied van
voetbal gerelateerde projecten, activiteiten en evenementen. Doel van deze samenwerking is het vergroten van
de toegankelijkheid van Ajax. Voorbeelden van deze samenwerking zijn; Ajax Camps & Clinics, Ajax Life Skills &
Clinics en de Ajax Coaching Academy.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin