Halloween Spooky Days voor kids

In oktober organiseert Walibi Holland voor de 19e keer Halloween Fright Nights. Dit jaar is het thema ‘Enter Insanity’, waarbij de gasten kennismaken met alle freaky persoonlijkheden van Eddie de Clown. Heel bijzonder dit jaar is de eerste editie van het dagevenement voor kinderen tot 12 jaar: Halloween Spooky Days.

Verschil tussen Halloween Spooky Days en Halloween Fright Nights
Halloween Spooky Days vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats en Halloween Fright Nights van 18.00 tot 23.00 uur. Tijdens Spooky Days zijn natuurlijk alle attracties geopend, net als de poorten van de kids-proof Scare Zones Firepit, Campsite the Sunshine, Pirate’s Cove en het Haunted House Spooky Manor. Deze locaties – die tijdens het avondprogramma zoals vanouds gruwelijk eng zijn – worden bewoond door griezelige figuren die spannende acts opvoeren. Met behulp van anti-monster spray kunnen kinderen de freaks van zich afhouden en met de speciale anti-monster badge zijn ze zelfs over het hele park veilig voor de scare actors. De badge wordt bij de entree van Walibi Holland uitgedeeld, de spray kan op het park gekocht worden. Tijdens Halloween Spooky Days is het
toegestaan dat kinderen tot 12 jaar verkleed en geschminkt naar het park komen. Voor Halloween Fright Nights geldt dit niet.

Halloween Spooky Days: Voor monsters tot 12 jaar
Naast het beruchte Halloween Fright Nights organiseert Walibi Holland nu ook een dagvariant voor stoere kids tot 12 jaar: Halloween Spooky Days! Het kids-proof evenement vindt plaats op alle Halloween Fright Nights-dagen, plus op alle dagen in de herfstvakantie. Natuurlijk zijn al onze attracties open, maar tussendoor komen kinderen oog in oog te staan met spooky freaks. De kans is groot dat ze overdag ook Daysee tegenkomen. Zou zij net zo gek zijn als Eddie de Clown…?

Halloween Fright Nights: Enter Insanity!
Dat Eddie de Clown op zijn zachtst gezegd een beetje insane is, komt voor de doorgewinterde Halloween-fan niet als verrassing. Dit jaar maak je door het hele park kennis met de verschillende freaky persoonlijkheden die in Eddie’s hoofd strijden om alleenheerschappij. Zet je dus maar schrap voor een bloedstollende editie van Halloween Fright Nights, waarbij je mag hopen dat je Eddie’s ‘vriendelijke’ persoonlijkheid tegen het lijf loopt… Dit jaar zijn er vier nieuwe Scare Zones, namelijk Eddie’s Festival of Freaks, Tangled Twigs, Villains en Nightmares.

Openingsdagen Walibi Holland in oktober
Op 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 oktober vindt van 18.00 tot 23.00 uur Halloween Fright Nights plaats. Halloween Spooky Days is op deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Extra Halloween Spooky Days-dagen zijn op 14, 15, 16, 17, 21, 22 en 23 oktober. Het park is dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de nieuwe Scare Zones en het nieuwe dagevenement Halloween Spooky Days is te vinden op Walibi.nl/frightnights en Walibi.nl/spookydays

Ouder en Kind Festival nu officieel stichting

Kees Groenestein (MzGz) en de heer Berkenbosch van TRIP notarissen met de dames van het bestuur

Het Ouder en Kind Festival is een jaarlijks terugkerend festival in Almere voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar met verschillende activiteiten om samen te doen op het gebied van kunst, cultuur, sport, spel en gezondheid.

Lees meer

Buitenspeeldag krijgt gezond bezoek

Vrijwilligers van themagroep gezond omgetoverd tot appel, sinaasappel of peer zullen
flesjes water uitdelen aan de spelende kinderen

Woensdag 12 juni is het de nationale Buitenspeeldag 2019. Themagroep gezond van De Schoor gaat deze dag een drietal locaties langs om daar de sport- en buitenactiviteiten extra op te fleuren.

De Schoor, Welzijn in Almere is partner in onder meer de aanpak van het programma GJiGS (Gezonde Jeugd in een Gezonde Stad). We richten ons op het stimuleren van een gezonde levenswijze en maken kinderen en opvoeders bewust van het belang van: gezonde voeding, voldoende beweging, spelen en in het bijzonder vrij spelen! Vandaar dat themagroep gezond aanwezig zal zijn bij de Buitenspeeldag in Almere.

In de middag bezoekt themagroep gezond om 13.30 uur de school de Zevensprong in Danswijk, rond 14.00 uur de rode kooien op de Evenaar in Almere Buiten en proberen ze ook nog even aan te haken bij kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten.

Daarnaast heeft de themagroep ervoor gezorgd dat alle kinderen die mee komen spelen bij de Buitenspeeldag handfruit zullen krijgen van de online-supermarktketen Picnic. Picnic verzorgt bovendien een extra aantal spellen die verdeeld worden over de drie locaties.

De Buitenspeelmiddagen worden georganiseerd door respectievelijk Suzanne Kahmann en team, Gwenny Claasz-Coockson en team en Wendy Spooren-van Amsterdam en team.

1 2 3 11