Buitenspeeldag krijgt gezond bezoek

Vrijwilligers van themagroep gezond omgetoverd tot appel, sinaasappel of peer zullen
flesjes water uitdelen aan de spelende kinderen

Woensdag 12 juni is het de nationale Buitenspeeldag 2019. Themagroep gezond van De Schoor gaat deze dag een drietal locaties langs om daar de sport- en buitenactiviteiten extra op te fleuren.

De Schoor, Welzijn in Almere is partner in onder meer de aanpak van het programma GJiGS (Gezonde Jeugd in een Gezonde Stad). We richten ons op het stimuleren van een gezonde levenswijze en maken kinderen en opvoeders bewust van het belang van: gezonde voeding, voldoende beweging, spelen en in het bijzonder vrij spelen! Vandaar dat themagroep gezond aanwezig zal zijn bij de Buitenspeeldag in Almere.

In de middag bezoekt themagroep gezond om 13.30 uur de school de Zevensprong in Danswijk, rond 14.00 uur de rode kooien op de Evenaar in Almere Buiten en proberen ze ook nog even aan te haken bij kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten.

Daarnaast heeft de themagroep ervoor gezorgd dat alle kinderen die mee komen spelen bij de Buitenspeeldag handfruit zullen krijgen van de online-supermarktketen Picnic. Picnic verzorgt bovendien een extra aantal spellen die verdeeld worden over de drie locaties.

De Buitenspeelmiddagen worden georganiseerd door respectievelijk Suzanne Kahmann en team, Gwenny Claasz-Coockson en team en Wendy Spooren-van Amsterdam en team.

Een dag baas van een eiland

In het Weerwater van Almere ligt een prachtig eiland. Dat eiland is deze zomer 25 keer beschikbaar voor events georganiseerd door iedereen met een goed idee. Alle originele, groene en waanzinnige plannen maken een kans op een dag de baas zijn van dit eiland.

Lees meer

Doe 22 juni mee met de Bitterballenrace!

Hou je van bitterballen en leuke dingen doen met vrienden? Doe dan mee met de Bitterballenrace op zaterdag 22 juni bij Café op 2!
De Bitterballenrace is een ludieke (maar niet té gekke) speurtocht door het centrum van Almere stad met verschillende opdrachten. Kennis, geluk, lef, tactiek… je hebt het allemaal nodig om te winnen! Lees meer

Kermis in Almere Haven in de havenkom

De kermis in Almere Haven is dit jaar weer te vinden in de Havenkom en op het Manifestatieveld. Van woensdag 15 tot en met zondag 19 mei kunnen liefhebbers terecht bij 25 attracties als het Spookhuis, de Zweefmolen, de Autoscooters, grijpkranen en de draaimolen. Ook voor churros, suikerspinnen en andere zoetigheden is deze kermis de ‘place to be’. Lees meer

1 2 3 19