SEC organiseert activiteiten

Nu scholen en kinderopvang gesloten zijn vanwege het coronavirus, wil Outdoorpark SEC Almere gezinnen helpen om leuke activiteiten te kunnen ondernemen. Het outdoorpark is 50.000 m2 en biedt veel ruimte voor iedere deelnemer. Het is extra laagdrempelig gemaakt om een uitje met kinderen te organiseren.

Aantrekkelijk voor gezinnen

Ten eerste mogen ouders of verzorgers meedoen met alle jeugd en kinderactiviteiten.
Ten tweede is voor de populairste uitjes het minimum aantal deelnemers verlaagd naar vier personen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de survival, mini jungleland en boogschieten. Zo kan je als gezin er makkelijker op uit.

Eigenaresse Joy Both: “Ik heb zelf een dochter, dus ik weet hoe moeilijk het is om de hele dag met een kind binnen te zitten.”

Voorzorgsmaatregelen

Er wordt gezorgd dat er nooit meer dan 50 bezoekers tegelijk in het park aanwezig zijn, groepen worden duidelijk van elkaar gescheiden en alle noodzakelijke hygiënemaatregelen worden genomen.
Hiermee hoopt het outdoorpark een leuk uitje te bieden aan gezinnen die met kinderen thuis zitten, nu veel andere activiteiten zijn afgelast.

Meer informatie: www.outdoorparkalmere.nl

Young Adult event, leer bloggen, penneveren maken of ga naar een masterclass

Zaterdag 1 februari is de dag dat Young Adult boeken en schrijvers centraal staan in bibliotheek Stad. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen Young Adult-liefhebbers hun hart ophalen aan een workshop bloggen of penneveren maken, een masterclass van schrijvers Cis Meijer en Buddy Tegenbosch, de mooiste bookish merchandise en een Pubquiz over YA-boeken en films! De toegang is gratis, voor een aantal workshops heb je een kaartje nodig.

Buddy Tegenbosch en Cis Meijer

YA-schrijvers Buddy Tegenbosch en Cis Meijer zijn allebei aanwezig voor een speciale masterclass. Buddy Tegenbosch neemt je in zijn workshop mee naar het begin van het schrijven van een verhaal. Wat is een verhaal nou eigenlijk, welke ingrediënten heb je daarvoor nodig en hoe bouw je een scene op? Door gebruik te maken van uitnodigende oefeningen komt iedereen uiteindelijk tot waar het echt om draait: schrijven.

Cis Meijer neemt je tijdens haar masterclass Creatief schrijven stap voor stap mee in hoe je met je eigen creativiteit een verhaal kunt schrijven. Wil je weten hoe je spanning opbouwt? Loop je tijdens het schrijven vast? Is je hoofdpersoon wel echt de hoofdpersoon? Tijdens de workshop is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen. Dat kan overigens ook nog tijdens de Q&A met beide schrijvers. Voor de masterclasses heb je een kaartje nodig. Die kun je kopen via de website van de nieuwe bibliotheek

Penneveren maken of bloggen?

Naast de masterclasses kun je ook een aantal workshops bezoeken. Zo vertelt Katja, aka That Blonde Woman, je alles over ver bloggen. Van hoe je komt op onderwerpen, tot de redactiekant. Maar nog belangrijker: hoe jouw schrijfstijl kan groeien. Oli Veyn verzorgt een workshop penneveer kleuren en versieren. De veren worden bevestigd aan een echte schrijfpen en met touw versierd. Een bedel, een bloem en wat veren maken het geheel af. Je kunt een penneveer maken van jouw favoriete YA boek of je kunt je eigen fantasie gebruiken. Daarnaast is er ook nog een poëzieschrijfworkshop en een workshop om een digitale boekenlegger te maken. Ook voor de workshops heb je een kaartje nodig. Die is hier te krijgen.

Bookish merchandise

Een Young Adult event is natuurlijk niets zonder toffe bookish items. Er zijn verschillende kraampjes waar je je hart op kunt halen aan booksleeves, boekenleggers, totebags, shirts, kaarsen en nog veel meer. Boekhandel Stumpel is aanwezig met Young Adult boeken en bij hun stand kun je ook een handtekening scoren van Cis Meijer en Buddy Tegenbosch. Zij komen daar signeren. Coffee-Star zorgt voor een lekker hapje en drankje.

Openings-event van de Week van de Circulaire Economie

De Almeerse Week van de Circulaire Economie kent een bijzondere aftrap: een dag vol activiteiten die in het teken staan van het moeras én duurzaamheid. Een op het eerste oog niet zo voor de hand liggende combinatie, maar het moeras biedt tal van circulaire mogelijkheden. Op 2 februari kunnen bezoekers het met eigen ogen zien, ervaren en zelfs proeven in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Het Natuurbelevingcentrum kijkt uit op een enorm wetlandgebied: De Oostvaardersplassen. Op 2 februari is het World Wetlands Day, daarom wordt er aandacht besteed aan dit bijzondere gebied en de mogelijkheden van het moeras. Zo kun je bijvoorbeeld op moerassafari in het Natura2000-gebied en een eigen mini-moeras-ecosysteem maken voor thuis. Er is een expositie van materialen gemaakt van Almeerse waterplanten en lichtgevende planten maar er kunnen bijvoorbeeld ook algen geproefd worden in een speciale algen-bar. Er zijn een aantal lezingen en excursies, er is voorlezen voor kinderen, er is een workshop verzorgingsproducten maken met algen en ook het survival-spel ‘Val niet in het moeras’.

Het evenement start 13:00 en is gratis te bezoeken. Voor sommige activiteiten (zoals de excursies en de workshops) wordt een bijdrage gevraagd, die kunnen vooraf al gereserveerd worden. Eén moerassafari en één lezing start al eerder dan 13:00. De meubels en aankleding worden verzorgd door De Kringloper, die spullen zijn ook te koop.

Het volledige aanbod (inclusief links om te boeken):

 • Op moerassafari met de boswachter. Een exclusieve excursie speciaal voor deze dag georganiseerd. Ga met de jeep het Natura2000-gebied in, naar de rand van het moeras. Inclusief lezing over de wetlands van de Oostvaardersplassen door een boswachter van Staatsbosbeheer. Toegankelijk vanaf 12 jaar:
  BOEK HIER
 • Nick de Ronde van Living Lights neemt een heel bijzonder lamp mee: De lamp krijgt energie door gebruik te maken de natuurlijke photosynthese van een plant. Door de plant aan te raken en in beweging te brengen, gaat de “plant” aan.
  BOEK HIER
 • Lezing van Karlijn Arts over Living Lights en POND. Pond is een drijvend netwerk dat energie genereert uit sloten en moerassen. Hoe is het ontstaan, hoe werkt het en wat zijn de toekomstplannen?
  BOEK HIER
 • De AlgenBar van EAT ART collective: een interactieve installatie met licht en geluid die onze levenscyclus aansluit op die van de alg. Na het leveren van een donatie in de vorm van adem (CO2), krijgen de deelnemers een non-alcholische cocktail te proeven met (verse) spirulina. Er vindt kort gezegd een uitwisseling van voeding plaats:
  BOEK HIER
 • Lichaamsscrub en gezichtsmasker maken met algen, verzorgd door DeeCares:
  BOEK HIER
 • Verhalenverteller met verhalen over het moeras en de moerasdieren die er wonen. Onze Almere Kamer is omgetoverd tot huiskamersetting door de Kringloper Almere. Alles wat er in onze huiskamer te vinden is, is tevens te koop. (kinderen)
 • Maak je eigen botanische print van een waterplant of moerasplant. De workshopleider van KLEURinCULTUUR leert je meerdere druktechnieken zodat je een mooi aandenken van de dag mee naar huis kunt nemen:
  BOEK HIER
 • Proefjes doen met elektriciteit opwekken uit doorsnee objecten, zoals planten (kinderen)
 • Sportieve activiteit: val niet in het moeras! Doe een wedstrijdje tegen je vrienden of gezinnen tegen elkaar. Wie houdt zijn voeten droog? Verzorgd door Outdoorpark SEC Almere (voor alle leeftijden)
 • Workshop maak je je eigen mini-moeras in een gesloten ecosysteem. Je kiest je eigen moerasplantjes en mossoorten inclusief drainagesysteem en LED-verlichting! Door EcoLifeTube:
  BOEK HIER
 • Moerasvogels voor Dummies inclusief ecokarexcursie door een gids van Staatsbosbeheer en Vogel- en Natuurwacht Flevoland. De lezing duurt een half uur en de excursie een uur. Vanaf 8 jaar en ouder. Reserveer deze excursie hier:
  BOEK HIER
 • Kleine expositie van materialen gemaakt van Almeerse waterplanten

1 2 3 12