Flevolandse gemeenten verlengen overeenkomst GFT-verwerking

De gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk hebben besloten de overeenkomst met Orgaworld te verlengen voor het verwerken van huishoudelijk groente, fruit en tuinafval (GFT). De bestaande overeenkomst loopt op af op 1 juli 2018. Deze wordt nu met twee jaar verlengd, tot 1 juli 2020.

Vanmiddag ondertekenden de verantwoordelijk wethouders uit de betrokken gemeenten de verlenging. Namens Orgaworld ondertekende de algemeen directeur Klaas van den Berg.

Met de nieuwe overeenkomst kan Orgaworld doorgaan met het verwerken van GFT tot groen gas en compost. Ook babyluiers mogen bij het GFT. Daar zijn de gemeenten blij mee, want dat vermindert de hoeveelheid restafval. De gemeenten vinden het een pré dat Orgaworld een lokaal bedrijf is.

Flevoland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en wil in 2025 energieneutraal zijn waarmee het alle energie die de provincie nodig heeft in de toekomst duurzaam wil gaan opwekken. Orgaworld, gespecialiseerd in het recyclen van organisch afval naar groene energie en biologische producten, ondersteunt met deze nieuwe overeenkomst de duurzame doelstellingen waarmee de bestaande vooruitstrevende, servicegerichte praktijk van de inzameling van GFT wordt voortgezet.