Gemeente en Floriade B.V. scoren tijdens World Food Day

Eind oktober 2017 heeft de gemeente Almere samen met de Floriade BV deelgenomen aan de derde Mayor’s Summit in Valencia, die vanuit het Milaan Urban Food Policy Pact (MUFPP) is georganiseerd als onderdeel van de World Food Day.


De bijeenkomst heeft in totaal ca. 250 bezoekers, bestaande uit bestuurders, ambtenaren, wetenschappers en internationale netwerken getrokken en bestond uit een technisch inhoudelijk onderdeel op 19 oktober, een bestuurlijk onderdeel op 20 oktober en een Netwerkdag op 21 oktober. Gedurende deze 3 dagen werden aan de hand van presentaties, workshops, paneldiscussies en de Milan Pact Award best practices gedeeld en was er gelegenheid tot netwerken.

Zowel tijdens de plenaire sessie als tijdens netwerkmomenten hebben de gemeente Almere en de Floriade BV zich goed kunnen presenteren aan relevante partijen over de hele wereld. Dit heeft niet alleen interessante gesprekken opgeleverd, maar er zijn ook contacten gelegd met diverse wereldsteden om mogelijke samenwerking verder te verkennen.

Namens de Nederlandse steden is de ‘City Deal Food’ en de Floriade toegelicht en gepromoot. Daarmee is bijgedragen aan meer zichtbaarheid van Nederland en Almere op internationaal niveau. De plannen rondom de Floriade expo als ook de weg er naar toe (zoals ontwikkelingen rondom Flevocampus, Floriade Dialogues, Prijsvraag architecten) werden door de aanwezigen goed ontvangen en als voorbeeld gezien voor andere steden. Met vertegenwoordigers uit o.m. Toronto (Canada), Baltimore (VS), Milaan (Italië), Ljubljana (Slovenië) en Quito (Ecuador) zijn positieve gesprekken gevoerd over internationale deelname aan de Floriade. Ook werden er binnen de werkgroep Food van Eurocities ideeën en ervaringen uitgewisseld m.b.t. lobby/uitvoering MUFPP met betrokken Europese steden en instellingen.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin