Horse and Outdoor op de Kemphaan een groot succes

Foto: Jan Beima

Afgelopen zondag 23 juli hebben ongeveer 2000 mensen kunnen genieten van paardensport op Stadslandgoed de Kemphaan. De paardensport is één van de grootste sporten in Nederland en ook één van de meest veelzijdige. Stad & Natuur organiseerde diverse spectaculaire demonstraties in de wei, een workshop zeepketting maken, het hobby horse parcours en een rodeostier.
Er was onder andere een demonstratie Working Equitation, waarin paarden een obstakelparcours moeten overwinnen. Bij de vrijheidsdressuur demonstraties lieten de paarden zien wat ze allemaal uit zichzelf willen doen, zonder teugel. Daarnaast leek het op sommige momenten ook wel het wilde westen, met een hoop spektakel rende de paarden het publiek langs. Ook waren er wel 100 stoere jongens en meisjes die achter een paard op het vliegend tapijt durfde te staan of te zitten.

De grootste primeur was het hobby horse parcours. Deze officiële sport in Finland heeft Stad & Natuur naar Almere gehaald. Met een stokpaard konden de kinderen het opgezette parcours trotseren. Zo’n 300 kinderen hebben dit parcours met 6 hindernissen goed afgelegd, daarna mochten zijn natuurlijk op het hoogste podium staan. Er waren zelfs kinderen bij die hun eigen stokpaard hadden meegenomen!


Omroep Flevoland verslaggever: Menno Hoeboer

Zelfs door weer en wind bleven de bezoekers netjes wachten op de paardentram die de hele middag af en aan heeft gereden. Al met al kijkt Stad & Natuur terug op een prachtig evenement.

Kijk voor foto’s op onze facebookpagina www.facebook.com.stadennatuur of op onze website www.stadennatuur.nl.