Inspirerende verhalen over sterke vrouwen

Maria Tesselschade – Foto: Muiderslot

Op Internationale Vrouwendag staat Rijksmuseum Muiderslot in het teken van de sterke vrouwen die een rol speelden in de geschiedenis van het kasteel. Het landelijke thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar ‘Vrijheid’. Dit thema komt ook terug in de speciale rondleidingen die op 8 maart 2020 plaatsvinden op het Muiderslot.

Sterke vrouwen

Een kasteel, een glimmend harnas en een gevaarlijk zwaard worden niet automatisch met vrouwen in verband gebracht. Maar toch hebben vrouwen een belangrijke rol gespeeld in de lange en turbulente historie van het oudste én best bewaarde kasteel van Nederland.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt stilgestaan bij de rol en invloed van vrouwen in de geschiedenis van het Muiderslot. Wie waren zij, welke machtsmiddelen hadden zij en waarin lijkt de middeleeuwse vrouw nog op de vrouw van vandaag? Aan de hand van thema’s als huwelijk, status, rolmodellen en sociale netwerken worden bezoekers aan het denken gezet.

De rondleidingen duren ca. 50 minuten en kosten 5 euro p.p. (exclusief entreebewijs). Ook mannen zijn van harte welkom. Vooraf reserveren moet en kan via de website.

Openingstijden en praktische informatie

Rijksmuseum Muiderslot is op 8 maart 2020 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor meer informatie op www.muiderslot.nl

Luchtfoto: Frenk Volt

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin