Kerst activiteiten in het Almeerderhout

Kom deze kerstvakantie naar Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan, het staat bol van de leuke activiteiten voor groot en klein. De aftrap voor de kerstvakantie wordt gedaan met de traditionele Kaarsjeswandeling op zaterdag 23 december bij het Buitencentrum Almeerderhout.

Wandel door het donkere bos met halverwege een gezellige, knusse ontmoetingsplek met een knapperend houtvuur en warme chocolademelk of glühwein om even samen te genieten van deze bijzonder sfeervolle avond. Dit alles onder muzikale begeleiding van het kerstkoor Vocaloca. Het spoor van lichtjes, de sterren aan de hemel en de vreemde avondgeluiden in het bos zorgen voor een unieke ervaring.

De kaarsjeswandeling is voor ouders met kinderen vanaf 2 jaar en natuurlijk alle andere geïnteresseerden. Nog leuker wordt het als de kinderen zelf een lampion mee nemen. Heb je er geen, niet erg, vooraf is er de mogelijkheid om er een te maken. Wel van tevoren opgeven!

Tip van de boswachter: Je loopt door een donker bos, dus trek stevige schoenen of laarzen aan, het kan hier en daar modderig zijn! Honden mogen mee mits aangelijnd.
Helaas is de wandeling niet geschikt voor mensen die slecht ter been of slechtziend zijn.
De start is bij Buitencentrum Almeerderhout aan de Kemphaanlaan 4

Programma tijden:
17.00 + knutselen, lampion maken – route lopen tot 20.00 uur
19.00 – 21.00 uur wandeling (zonder knutselen)
Deelname kost € 3,00 p.p. inclusief consumptie in het bos. 
Lampion knutselen inclusief wandeling met consumptie is € 6,50 per kind. 
Boeken via www.staatsbosbeheer.nl

Van 27 tot en met 29 december 2017 en van 2 januari tot en met 5 januari 2018 kun je elke middag tussen 13.30 – 15.30 uur in Buitencentrum Almeerderhout een kerst-knutsel maken voor € 2,50. Dit zal plaats vinden in de zaal “De Beverburcht”. Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Komt u met een groep? Laat dit vooraf even weten.

Op Tweede Kerstdag vindt er een Kerst High tea plaats, stijlvol, klassiek en typisch Engels.
Geen haast geen verplichtingen geen beslommeringen. Volop genieten van het aangename gezelschap en gezellige sfeer bij restaurant Buitengewoon Lekker. Geniet van tevoren van een beverbus rit over het Landgoed en door de Almeerse Bossen. De rit duurt 1 uur en start om 12:00 uur en 13:00 uur.
Deelname €22.50 voor volwassen,  €12.50 voor kinderen. Dieet wensen? Laat het weten!
Reserveer van tevoren via www.staatsbosbeheer.nl

Op Tweede Kerstdag start tevens de nieuwe fotopuzzeltocht. Koop bij buitencentrum Almeerderhout de routebeschrijving voor de tocht. Ontdek en loop met behulp van foto’s een speurtocht door de Almeerse Bossen. Natuurlijk is de tocht ook na deze dag tijdens openingstijden te koop. Openingstijden Tweede Kerstdag 11:00-16:00. Kosten: €2.50

Begin het nieuwe jaar goed, beleef op Nieuwjaarsdag de Almeerse Bossen.
Maak eerst een rit met de beverbus. Toast daarna met een glas prosecco op het Nieuwe Jaar bij restaurant Buitengewoon Lekker. Genietend met een hapje. Dieet wensen laat het weten!
Duur rit: 1 uur
Start om: 12.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur.
Kosten: €7.50 per persoon.
Reserveer van tevoren via www.staatsbosbeheer.nl