Suburbia in de Buurt speelt Almere mijn Trots

Suburbia in de Buurt speelt met acht jonge Almeerders tussen de 15 en 25 jaar de voorstelling Almere mijn Trots. Hoewel de stad nog niet heel oud is, kennen zij zelf geen wereld zonder Almere. Hoe is het om in deze stad op te groeien? En hoe verloopt de zoektocht naar je identiteit? Deze en nog vele andere vragen vormen de bouwstenen van de voorstelling.

Lees meer

Nieuwe kunstbus in gebruik genomen

Eindelijk is het zover: de nieuwe Kunstbus rijdt! Woensdag 5 juni onthulde wethouder Hilde van Garderen de nieuwe Kunstbus van Stichting KLEURinCULTUUR. Kinderen, ouders en voorbijgangers konden de nieuwe bus bij ARTlab Muziekwijk bewonderen.

Exact tien jaar geleden werd de oude Kunstbus van KLEURinCULTUUR geïntroduceerd. De grote, gele Amerikaanse schoolbus was vanwege z’n ludieke uiterlijk een opvallende verschijning in Almere. Helaas had de bus last van opstartproblemen en wilden we graag een milieuvriendelijker alternatief. Daarom besloten we een paar maanden terug op zoek te gaan naar een nieuwe bus.

Afgelopen woensdag werd de nieuwe Kunstbus dan eindelijk geïntroduceerd. Hilde van Garderen kreeg eerst een rondleiding door het ARTlab, waarbij de kinderen hun creatieve werk aan de wethouder lieten zien. Daarna ging iedereen naar buiten voor de grote onthulling. Met versierde ballonnen en gekleurde shirts stond iedereen klaar voor de nieuwe Kunstbus, die langzaam achter de oude Kunstbus tevoorschijn kwam. Harriët Bosman, artistiek leider van KLEURinCULTUUR: “Na tien jaar nemen we afscheid van onze oude Kunstbus en zijn we blij dat deze een goede bestemming krijgt bij de Blauwe Reiger als werkatelier voor kunstenaars. Met de nieuwe Kunstbus hopen we de komende jaren weer duizenden kinderen in Almere een eerste kennismaking met kunst en cultuur te kunnen
bieden.”

Met de Kunstbus organiseert Stichting KLEURinCULTUUR gratis creatieve workshops en activiteiten voor kinderen van 4 t/m 14 jaar in Almere. De nieuwe Kunstbus zal vanaf nu heel Almere doorrijden en ingezet worden bij evenementen, parken en scholen.

Vijand van het volk gaat op theatertournee

Aangrijpend, spannend, oergeestig en actueel. Vijand van het volk is de ultieme moderne klassieker over corruptie en milieusceptici in de veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin. De voorstelling gaat vanaf 26 september voor het eerst op landelijke theatertournee, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs voor Theatergroep Suburbia.

Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en het milieudebat. Klokkenluider Thomas Stockmann zet zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen. Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

In een kleine stad dromen de bewoners van financiële voorspoed nu er een geneeskrachtige bron is ontdekt. Ze verwachten een toestroom aan gasten in het plaatselijke kuuroord. Huisarts Thomas Stockmann ontdekt dat het heilzame water besmet is met gif. Hij pikt het niet langer en eist dat de gemeente het nieuws wereldkundig maakt. Maar zijn broer Peter, wethouder in het stadje, is hierop tegen. Als de waarheid aan het licht komt betekent dat de sluiting van het kuuroord en wordt het stadje opgezadeld met torenhoge kosten. Langzaam begint de steun aan Thomas af te brokkelen.

Theatergroep Suburbia speelde in 2016 Vijand van het volk op locatie in Almere en ontving lovende reacties van de pers en het publiek. Dit najaar is de lang verwachte landelijke theatertournee.

“Regisseur Albert Lubbers en zijn acteurs bewijzen overtuigend dat idealen fragiel zijn, en het waard
zijn om te worden verdedigd.”

Theaterkrant

“Acteur Xander van Vledder speelt de beroemde vierde akte van Henrik Ibsen op indrukwekkende wijze.”

de Volkskrant

Vijand van het volk is te zien van 26 september tot en met 30 november in de theaters. Première 5 oktober in de Kunstlinie Almere Flevoland. Meer informatie over de voorstelling, de acteurs en de volledige speellijst op theatergroepsuburbia.nl

Cast: Xander van Vledder, Justus van Dillen, Hanne Arendzen, Wouter Van Lierde, Ruben Brinkman, Titus Boonstra, Milan Sekeris. Tekst: Henrik Ibsen. Bewerking: Schaubühne Berlin. Vertaling: Léon van der Sanden. Regie: Albert Lubbers. Decorontwerp: Herbert Janse. Lichtontwerp: Roelof Pothuis. Kostuumontwerp: Dorien de Jonge.

Schrijvers on Stage met Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen | Foto: Bob Bronshoff

De talkshow Schrijvers on Stage draait op woensdag 20 maart om de schrijver Martin Michael Driessen. Schrijvers on Stage wordt georganiseerd in samenwerking met literair genootschap ‘Eindig Laagland’ en vindt plaats in bibliotheek Stad. De aanvang van deze avond is 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,- voor bibliotheekleden en € 9,-voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalie in de bibliotheek. Lees meer

1 2 3 6