Muiderslot bomvol verhalen in de kerstvakantie

Als er iets bij winter op een kasteel hoort, dan is het wel verhalen vertellen. Van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 nemen de gidsen op het Muiderslot bezoekers mee door het sfeervolle interieur van het kasteel, waarbij ze op zoek gaan naar sporen van de mythologische figuur Hercules.

Deze Romeinse god was de held van P.C. Hooft, de beroemde schrijver die 40 jaar op het Muiderslot heeft gewoond. Liefhebbers van kunstraadsels kunnen hun hart ophalen in de presentatie Vermist! De Hercules van P.C. Hooft. Kinderen kunnen in de voetsporen van Hercules treden met een speciale ‘twaalf werken zoekspel’. Warme chocomel en glühwein in onze taveerne brengen het ultieme wintergevoel.

Sommigen verhalen zijn al eeuwenoud, zoals de Griekse en Romeinse mythen. In de Gouden Eeuw kwamen juist deze verhalen weer volop in de belangstelling te staan. De schilderijen, kunstwerken, meubels, gedichten en toneelstukken uit de 17e eeuw wemelen van de verwijzingen naar deze antieke vertelsels. Tijdens de kerstvakantie gaan bezoekers in de rondleiding op jacht naar alle mythologische verhalen, die verstopt zitten in het 17e-eeuwse interieur van P.C. Hooft

Ook de speurneuzen en liefhebbers van kunstraadsel komen hun trekken. In de presentatie Vermist! De Hercules van P.C. Hooft worden bezoekers uitgedaagd om zelf door het bewijsmateriaal te speuren en een onopgeloste vraagstuk te beantwoorden. Welk kunstwerk zou van P.C. Hooft geweest kunnen zijn? En waarom hing dit schilderij met daarop Hercules aan de wand in zijn officiële ontvangstzaal: de Ridderzaal?

De Romeinse halfgod Hercules is beroemd omdat hij twaalf onmogelijk geachte werken moest verrichten. Van het doden van meerkoppige slangen tot het uitmesten van de stallen van Augias. In de kerstvakantie kunnen onze jonge bezoekers in de voetsporen van Hercules treden met een speciaal zoekspel door het kasteel. Aan het eind wacht een beloning. Op 26, 28 december 2017 en 2, 4 januari 2018 loopt Hercules zelf rond en kunnen kinderen zich als Hercules verkleden.

Het Muiderslot is tijdens kerstvakantie dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur, maar gesloten op 25 en 31 december en 1 januari. Kaartverkoop tot 16.30 uur.
Kijk voor meer informatie op www.muiderslot.nl

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin