Opzwepende vrijdagavond met Rilan & the Bombardiers tijdens LelySTART

Op vrijdagavond 15 september, de start van LelySTART, kan Lelystad genieten van Rilan & the Bombardiers. Deze Haarlemse band gekenmerkt zich door zijn eclectische stijl van pop, funk en rhythm-and-blues. Hun nummer ‘Walking On Fire’ werd voor maar liefst drie Amerikaanse Netflix/HULU/FOX series gebruikt en dit jaar spelen ze live tijdens LelySTART! Eerder werden door de organisatie al grote namen als Waylon, Lisa Loïs sings Adele, Ronny Flex & Deuxperience, schrijver Kluun, The Euros, Koningstheateracademie, theatergroep Het Kleine Theater, de Lelystadse Bolivar, de feestelijke voorstelling Nog 100 nachtjes slapen en afterparty Thirty Dancing bekend gemaakt. LelySTART wordt deze tiende editie knallender dan ooit tevoren!

Rilan & the Bombardiers

Van deze vierkoppige band verscheen in 2016 de debuut EP ‘Walking On Fire’. De tracks ‘Trippin’ en ‘Walking On Fire’ werden onder andere opgepikt door het populaire blog Hilly Dilly en de titeltrack werd eveneens gebruikt in drie Amerikaanse Netflix/HULU/FOX series: Shooter, Shut Eye en Rosewood! Eerder werd de band al benoemd tot 3FM Serious Talent en tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.

Begin 2017 bracht Rilan & the Bombardiers de single ‘Supernatural’ uit. Deze track gaat over de schoonheid van onze planeet en hoe we die moeten koesteren. Het nummer behaalde de ‘Radio 2 Topsong’ en zet de eerste toon voor het debuutalbum dat in 2018 zal volgen. De band heeft het afgelopen jaar veel gespeeld op festivals en dit jaar belooft opnieuw een vol festivalseizoen voor de mannen te worden: Rilan & the Bombardiers speelt in 2017 op maar liefst 27 festivals in o.a. Nederland, Luxemburg, Duitsland en Roemenië, waaronder op LelySTART op de vrijdagavond.

10 jaar LelySTART

LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Onder deze vlag organiseren Agora Theater, Poppodium Underground, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. De toegang is helemaal gratis en vindt dit jaar plaats in het weekend van 15, 16 en 17 september. Dit is alweer de tiende editie van het festival!