Coronavirus en Sport

De uitbraak van het Covid-19 (Corona) virus heeft steeds meer vat op ons dagelijks leven. Zowel in binnen- als buitenland nemen de maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan in hoog tempo toe. Dit heeft ook gevolgen voor sportclubs, sporters, sportbonden, sportevenementenorganisaties en alle verdere aan sport gelieerde organisaties.

Op 23 maart heeft de Nederlandse regering de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien georganiseerd mogen worden. Daarnaast blijft het verbod op het openstellen van sport- en fitnessclubs, sportaccommodaties en sportinrichtingen zoals zwembaden, sporthallen en -velden, in ieder geval tot en met 6 april gelden. Het NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat één en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de openbare ruimte en voor de competities. Maar ook voor sportclubs: een vereniging kan in de problemen raken als leden opzeggen of niet betalen, terwijl de vaste lasten wel doorlopen.

Er zijn veel vraagstukken waar sportclubs nu mee zitten. Het NOC*NSF heeft een lijst met veel gestelde vragen, klik hier, en pleit momenteel voor een noodfonds voor de sport. Ook bonden en gemeenten werken samen om de verenigingen te helpen.

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt op de site van het NOCNSF? Of wilt u graag even met iemand van gedachten wisselen? Dan kunt u contact opnemen met de Supportdesk van het NOCNSF: per mail via sportsupport@nocnsf.nl of Whatsapp via 06 – 824 887 68.

Maar u kunt natuurlijk ook contact met Sportservice Flevoland opnemen. Alle medewerkers van Sportservice Flevoland werken thuis, maar zijn wel via de mail bereikbaar. Dus staat het antwoord op uw vraag niet op de site van het NOC*NSF of wilt u graag iemand spreken, stuur dan een mail met uw contactgegevens naar sloetjes@sportflevo.nl. Sportservice Flevoland, of de verenigingsondersteuner van uw gemeente, zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Auteur: Sportservice Flevoland / Mandy van Bleijswijk

AviAir Almere pakt 1e titel in finale Eredivisie Badminton

AviAir Almere heeft in Finale van de Eredivisie gewonnen met 5-2 van promovendus BC Drop Shot. Voor BV Almere is het de eerste titel na drie verloren finales.

In een sfeervolle Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch was het spannend tot het einde.

Het mannendubbel tussen Adam Hall/Alex Vlaar versloegen namens AviAir Almere het mannendubbel van BC Drop Shot Wessel van der Aar/Mathias Thyrri met 21-9 en 21-12. Het vrouwendubbel werd ook gewonnen door AviAir Almere. Tamara van der Hoeven/Cheryl Seinen versloegen met 21-17 en 21-16 Imke van der Aar/Alyssa Tirtosentono van BC Drop Shot. De tussenstand kwam daarmee op 2-0 in het voordeel van AviAir Almere.

In het mannen- en vrouwenenkel werden de punten gelijk verdeeld. Irina Andersen versloeg Nadia Choukri namens AviAir Almere met 21-7 en 21-11. Good old Dicky Palyama won namens BC Drop Shot in een spannende 3-gamer met 21-19, 17-21 en 21-16 van Dennis Koppen. De tussenstand kwam daarmee op 3-1 in he voordeel van AviAir Almere. Het tweede vrouwenenkelspel werd eenvoudig gewonnen door BC Drop Shot. Jamy Laurens won met 21-10 en 21-14. De stand kwam daarmee op 3-2 in het voordeel van AviAir Almere. In het tweede mannenenkelspel kon Joran Kweekel de stand naar 3-3 tillen. In een spannende partij over drie games was Aram Mahmoud net te sterk voor Joran Kweekel met 18-21, 21-19 en 21-16. De tussenstand kwam daarmee op 4-2 in het voordeel voor AviAir Almere.

Cheryl Seinen/Adam Hall sloegen voor AviAir Almere het beslissende vijfde punt binnen door met 21-15 en 21-16 te winnen van Alyssa Tirtosentono/Joran Kweekel. Het laatste gemengd dubbel van Tamara van der Hoeven/Alex Vlaar tegen Imke van der Aar/Mathias Thyrri werd afgebroken na de overwinning van Cheryl Seinen en Adam Hall. De eerste game was gewonnen door Imke van der Aar/Mathias Thyrri met 21-19.

SEC Almere laat je kennismaken met mountainbiken

Zaterdag 21 maart staat in boswachterij Almeerderhout een mountainbike voor je klaar tijdens de open inschrijving van een MTB clinic. In deze MTB clinic ga je met een ervaren instructeur op pad om te leren mountainbiken of juist je techniek te verbeteren.

Lekker crossen door de bossen

Outdoorpark SEC Almere is het startpunt van een prachtig MTB-parcours door de natuur. Als trailcenter organiseren ze mountainbike clinics voor jong en oud. In de Open Inschrijving Mountainbiken krijg je uitleg en tips en na wat oefenen met bochtjes en klimmen ga je heerlijk crossen door de bossen!

De clinic vindt plaats op zaterdag 21 maart van 11:00 tot 13:00 uur. Deelname kost €17,50
Boeken kan via deze link

Dest en De Geus uitgeroepen tot sportman en -sportvrouw 2019

Alle winnaars sportverkiezing 2019 – foto: Maarten Feenstra

Ruim 1.400 stemmen voor dertigste Almeerse sportverkiezingen

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter, sportcoach, sportvrijwilliger en sportclub van het jaar verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019. Sergiño Dest en Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van het jaar. Ruim 1.400 Almeerders stemden naast de vakjury mee voor deze verkiezingen.

Winnaars

De volgende sporters, coach, ploeg, vrijwilliger en club hebben de Almeerse Sportverkiezingen 2019 gewonnen:

  • Sportvrouw: Lilian de Geus (windsurfen)
  • Sportman: Sergiño Dest (voetbal)
  • Sporttalent: Kim Kalee (baanwielrennen)
  • Paralympisch sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)
  • Sportploeg: HAVAS Heren 1 (handbal)
  • Sportcoach: Arno Portengen (voormalig coach HAVAS)
  • Sportvrijwilliger: Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTCA)
  • Sportclub: Almere City FC (Almere & The City)

De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).

Aanmoedigingsprijs G Sport

Dit jaar ontvingen Juan Andres de Koning en Frank Wessels als onderdeel van het EK ParaHockey team de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De Koning speelt bij de Almeerse Hockey Club en heeft met het Nederlandse team goud gewonnen op het EK ParaHockey in Antwerpen. In de Championship-divisie behaalde Almeerder Frank Wessels brons met zijn team onder begeleiding van de Almeerse coach Martin de Koning. Met de Aanmoedigingsprijs G Sport wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.

Almeerders brengen stem uit

Almeerders konden dit jaar weer hun stem uitbrengen op de genomineerde sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs. Er zijn ruim 1.400 stemmen uitgebracht. De winnaars zijn bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestond dit jaar uit Martijn de Groot (journalist Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (directeur Sportservice Flevoland), Denise de Haan (ex-topsporter), René Maertens (manager Sport bij Echnaton / oud-raadslid) en Bram Ronnes (afdelingsmanager Onderwijs, Sport en Cultuur bij Gemeente Almere, voormalig Olympiër).

De Almeerse sportverkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door Team Sport van de gemeente Almere, dit jaar voor de dertigste keer. De avond werd gepresenteerd door Peter Heerschop en werd mede mogelijk gemaakt door SNS, Vereniging Bedrijfskring Almere, Baljetgroep, Almere DEZE WEEK, Sickmann Woninginrichting, De Ambachtelijke Korf, Sportpaleis Almere, First Place Events, Beedesign, TheCrazySmile en Brainycloud.

Leer luchtbuks schieten bij SEC

Luchtbuks schieten is een mooie sport die eenvoudig te leren is. Het lijkt op de schiettent op de kermis, alleen is de luchtbuks veel preciezer! Op zaterdag 15 februari kan je van 11:00 tot 12:30 uur kennis maken met luchtbuks schieten bij Outdoorpark SEC Almere.

Luchtbuks schieten kan door iedereen beoefend worden. Op de schietbaan krijg je duidelijke instructies over de veiligheid en leer je alles over de techniek van het schieten. Je schiet met verschillende soorten buksen in verschillende kalibers. Er wordt met kleine loden kogeltjes geschoten op diverse doelen, en de workshop sluit af met een speelse wedstrijd!

Deelname vanaf 18 jaar, inschrijven kost €12,50.

1 2 3 4