Topeconoom Barbara Baarsma over glazen plafond, vrouwenquota en flexibilisering

Topeconoom Barbara Baarsma spreekt op 8 maart tijdens het event over het glazen plafond, vrouwenquota en flexibilisering. (Foto: Rene van der Hulst)

Speciaal voor vrouwelijke ondernemers, managers en directeuren organiseren de Vereniging Bedrijfskring Almere, het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen en Rabobank Almere op 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag de bijeenkomst “Over economie, verkiezingen en bier gesproken…” in de Rabotoren.

Onder andere spreekt topeconoom Barbara Baarsma over het glazen plafond en andere maatschappelijke thema’s.

De VBA, het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen en Rabobank Almere houden op 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag de bijeenkomst ‘Over economie, verkiezingen en bier gesproken…’. Woordvoerder namens de drie organisaties, Willeke Waller van Rabobank Almere licht toe: “Direct of indirect hebben we er allemaal mee te maken; sociale scheidslijnen en maatschappelijke onvrede. Net als ‘het glazen plafond’, vrouwenquota en flexibilisering.” Een goed moment dus, vindt Waller, om tijdens Internationale Vrouwendag “een vakvrouw aan het woord te laten en ons mee te laten nemen in de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen.” Rabobank topeconoom, Barbara Baarsma spreekt die middag vanuit economisch perspectief op pakkende wijze over deze thema’s. Daarnaast komen de zussen Tessel en Do vertellen over hun succesvolle bierbrouwerij “Gebrouwen door vrouwen”. “Hun hobby begon thuis in de keuken. Ze ondernemen sinds 2013 en inmiddels is hun bier een hit!”

No Budget restaurant

Een deel van de entreefee gaat naar een goed doel: de Almeerse stichting No Budget. Deze stichting helpt huishoudens die het financieel moeilijk hebben om een aantal keer per jaar in het No Budget restaurant uit eten te gaan.

Aanmelden voor dit inspiratie-event

Het inspiratie-event vindt vanaf 14.30 uur plaats in de Rabotoren, Landdrostdreef 100 in Almere en duurt tot 18.30 uur. De deelnamekosten bedragen 25 euro per persoon en aanmelden kan nog tot 7 maart aanstaande.

Voor meer info en aanmelden: www.flevolandsezakenvrouwen.nl