Vanaf volgend schooljaar martial arts op Echnaton

Top jiu jitsuka Willem-Jaap Wijnen (links) in gevecht met gymdocent en vechtsportspecialist Bas Korpadi in de dojo van Echnaton

Vanaf volgend schooljaar biedt Echnaton Martial Arts aan. Eerste- en tweedeklassers leren dan de kneepjes van de gevechtskunsten binnen de echTalent-route Sports & Education. Gymdocent en vechtsportspecialist Bas Korpadi staat te popelen om te starten in de dojo van de school. Met Willem-Jaap Wijnen (tweedeklasser en topsporter in Newaza Jiu Jitsu) blikt hij vooruit.

Respectvol

“Martial Arts bestaat uit de gevechtskunsten judo, karate, jiu jitsu, grappling, boksen, kickboksen, pencak silat en MMA (Mixed Martial Arts, red.)”, verklaart Korpadi. “De lessen zijn gebaseerd op de filosofie van het Japanse budo. Dat betekent samen op een respectvolle wijze met elkaar omgaan door de oefeningen mét elkaar uit te voeren in plaats van tegen elkaar.”

Zelfvertrouwen en weerbaarheid

“En vechtsporten zijn leuk!”, zegt Willem-Jaap. “Ik kom altijd blij thuis van de trainingen, want je kunt er je energie maximaal in kwijt. Het is ook goed voor je zelfvertrouwen en weerbaarheid en je leert van anderen. Ik zou Martial Arts zeker kiezen, want het is interessant voor beginners en gevorderden.”

Sterker worden

“Als je dit kiest”, vervolgt Korpadi, “leer ik je elke vechtsport, zodat je er lichamelijk en geestelijk sterker van wordt. Voor gevorderden heb ik extra technieken en oefeningen. Zij spelen ook een rol in de lessen om anderen verder te helpen.” Willem-Jaap: “Martial Arts is voor iedereen, dus kom kennismaken op de open avond. Dan leren Bas en ik je alvast de eerste technieken.”

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin