Wooncoaches op pad voor Van groot naar beter

Ruim 90 Almeerse senioren hebben inmiddels bezoek gehad van een wooncoach. Deze helpt ouderen die in een sociale huurwoning wonen en die willen verhuizen van een eengezinswoning naar een kleinere, geschiktere woning. De eengezinswoningen komen dan weer vrij voor gezinnen.

De Alliantie en Ymere zetten in samenwerking met de gemeente wooncoaches in om oudere huurders te begeleiden die willen verhuizen naar een geschiktere woning, bijvoorbeeld omdat ze hun tuin niet meer kunnen onderhouden of omdat ze in hun huidige woning niet oud kunnen worden. De wooncoach gaat langs, luistert naar de behoeften, geeft informatie over de mogelijkheden, helpt met inschrijven en reageren via Woningnet en legt waar nodig verbinding naar andere instanties. De wooncoaches zijn inmiddels bij meer dan 90 huishoudens langs geweest.

PlusBusTour

De wooncoaches organiseerden ook een ‘PlusBusTour’ in Almere Haven. Om meer te weten te komen over de woonbehoeften van ouderen, en om hen het aanbod van nieuwbouwwoningen in Almere Haven te laten zien.

Van Groot naar Beter

De wooncoaches brengen ook de regeling ‘Van Groot naar Beter’ onder de aandacht bij senioren.
Senioren kunnen zo kleiner gaan wonen met een passende huurprijs, en krijgen een verhuisvergoeding. 19 huishoudens hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze regeling, en voor 30 anderen wordt nog naar geschikte woonruimte gezocht.

(G)oud in Almere

Almere heeft in vergelijking met de rest van Nederland een relatief late, maar sterke groei van senioren. In een aantal wijken neemt de komende tien jaar het aantal 65- en 70-plussers sterk toe. De gemeente Almere wil er samen met de maatschappelijke partners voor zorgen dat zij prettig en gezond ouder kunnen worden in Almere en heeft daarom het plan van aanpak (G)oud in Almere opgesteld. Het plan wordt donderdag besproken in de gemeenteraad.

Deel dit bericht op social media!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 comments

  1. Mag ik vragen hoe u tot het besluit bent gekomen om daar te gaan wonen?.
    Of heeft u blindelings geruild en het huurcontract getekend.
    Ik mag toch hopen van niet.

  2. Natuurlijk is het een geweldig plan om grote huizen beschikbaar te stellen aan gezinnen en de ouderen daarvoor in ruil een betere woning aan te bieden. Wij hebben mee gedaan aan dit project “van groot naar beter” maar zijn uiterst ontevreden. Inmiddels hebben wij een prachtige woning (appartement) in Almere Poort en dit laatste is het probleem. Dit is een locatie die totaal ongeschikt is voor ouderen en met name het appartement van ons staat ook nog eens op de verkeerde plek. De medebewoners in de flat bestaat ,bijna, alleen uit gescheiden moeders met kinderen. Bovendien bestaan de winkels er totaal niet op AH na, maar dit komt niet ten goede aan het huishoudgeld. De flat is mooi, maar het asociale gedrag van de mede bewoners laat te wensen over, lawaai , vuil en besmeuren van lift en hal is dagelijkse kost. En wij zijn geen zeurpieten.

Comments are closed.