Deze zaterdag: Popronde Almere!

Almere Centrum verandert komende zaterdag in een waanzinnig festivalterrein met stages in café’s, restaurants, studentenkroegen, poppodia en buiten op straat! 38 optredens van de nieuwste en meest opkomende muziek-acts zullen zich in het centrum afspelen. Het festival is gratis te bezoeken op alle 15 locaties. Popronde Almere biedt voor iedereen wat wils en is dit jaar een echte must-see voor iedere soort muziekliefhebber.

Het begint allemaal hier

Vanaf zaterdag 12:00 uur tot de vroege ochtend uurtjes van de zondag kun je genieten van waanzinnige optredens van een brede selectie aan diverse muziek acts. Popronde is het het grootste gratis rondreizende muziek showcasefestival van Nederland die eerder acts hielp doorbreken als De Staat, Kensington, Chef’Special en Dotan. “Popronde Almere zit in het derde weekend van de Popronde toer en op dat moment beginnen de acts echt goed te worden in optreden en spelen.” vertelt Jens Lendering, programmeur en producent van Popronde Almere. “De meest waanzinnige dingen gebeuren hier voordat de rest van Nederland en de grote festivals het zien”. Dit jaar zagen wij bijvoorbeeld onder andere Jeangu Macrooy doorbreken en spelen op DWDD, Lowlands en North Sea Jazz festival, The Grand East een debuut maken op Zwarte Cross en Cookachoo een internationale tour maken, maar vorig jaar stonden ze eerst nog bij Popronde Almere!

De veelbelovende acts

Het is elk jaar wel een gok wat groot gaat worden en wat niet. Dit jaar is het spannender dan ooit met zoveel goede acts. De tips die Jens kan geven: ten eerste The Dawn Brothers, een hele fijne rock/blues/americana band die echt heerlijke swamp-groove maakt die publiek aan het dansen zet. Dawn Brothers zal het avondprogramma bij De Meester afsluiten met een show van een uur! De tweede act die we kunnen tippen is EUT die het avondprogramma zal openen in KAF. De band omschrijft hun muziek als postpop naar het idee van jaren 90 pop maar dan op z’n retour via indie en britpop. De derde grote tip die we kunnen onthullen is Nausica. Iets voor de fans van Foals, PJ Harvey en Warpaint, maar de act gaat veel verder dan dat. De Arnhems-Berlijnse act heeft al veel gezien van west-Europa en zal deze ervaring zeker gebruiken bij hun optreden bij Hi-Fi Klubben zaterdag.

Breed muziekprogramma in Almere

Maar loop je niet warm van de grote (pop) acts? Popronde Almere snapt je. Dit jaar hebben we ook een waanzinnige selectie aan acts onder de radar van radio en tv (of worden ze toch ontdekt? Je weet het nooit). Liefhebbers van hiphop kunnen de hele avond in de buurt blijven bij KAF met Amartey, Kimonomandem en Black Acid met wellicht een klein uitstapje bij de buren van The Stage bij Jermain Bridgewater die hiphop weet te combineren met reggae, electro en wereld. Meer fan van garage en rock? Ga headbangen en pitten bij Tusky, Mantra, Yasmine, Tony Clifton, Mexican Surf en The Hazzah. Wil je de allerstilste optredens en warmste singer-songwriters meemaken? Zie dan Banner., Okke Punt, Francis Moon, Maurice van Hoek en Bjarke Ramsing. Gek op synthesizers en elektronica? Kom kijken bij Dooxs, Waltzburg en Feiertag. Wil je echt iets mee maken wat je niet kan plaatsen in een hokje? Check dan: Ed Bahonie, Laura Palmer, Spill Gold, Los Paja Brava, The Irrational Library en Fata Boom.

Wil jij in één dag de acts die volgend jaar langs alle grote zalen en festivals touren nu alvast ontdekken? Kom dan dit weekend op zaterdag 30 september naar Popronde Almere. Je kunt het volledige programma bekijken op www.popronde.nl/steden/almere en jouw route inplannen. Tijdens het festival kun je terecht bij onze vrijwilligers voor het programma en gepersonaliseerde muziektips. Overdag werkt Popronde Almere samen met de Passagedag en met de Zuiderzee Wielrenklassieker waardoor er ook optredens plaatsvinden in de passages en op de grote markt. In de avond kun je onze info-stand vinden op de grote markt.

Bekijk het complete programma van Popronde Almere:
www.popronde.nl
Facebook

Foto: Sharon and Maureen Photography