De Zonnebloem in Almere zoekt bestuursleden


De Zonnebloem in Almere is hard op zoek naar vrijwilligers die een bestuursfunctie willen vervullen. Vanaf 20 maart gaan wij middels een online wervingscampagne via Facebook op zoek naar nieuwe bestuursleden!

Daarnaast zijn wij op woensdag 29 maart van 12.00 – 17.00 uur aanwezig in de bibliotheek in Almere Stad om vragen van belangstellenden over vrijwilligerswerk te beantwoorden en meer te vertellen over de beschikbare functies.

Welke functies zijn er?

Er zijn diverse functies beschikbaar. Denk aan: voorzitter, penningmeester, secretaris, bestuurslid bezoekwerk (verantwoordelijk voor het inschrijven van nieuwe deelnemers en vrijwilligers en zorgen voor een goede match tussen deelnemer en vrijwilliger) en bestuurslid activiteiten (verantwoordelijk voor het organiseren van uitjes). Wij zoeken mensen die bij voorkeur vanuit hun beroep of achtergrond over bestuurlijke kennis en vaardigheden beschikken. En die deze capaciteiten als vrijwilliger in willen zetten voor onze doelgroep: mensen met een lichamelijke beperking.

Gemiddelde tijdsbesteding: 4 uur per week

Er wordt vaak gevraagd of het vervullen van een bestuursfunctie veel tijd kost. De ene keer is het wat drukker dan de andere keer, maar de gemiddelde tijdsinvestering bedraagt circa 4 uur per week. Door deze inzet zorgt het bestuur ervoor dat de vrijwilligers hun belangrijke werk bij de deelnemers kunnen uitvoeren.

Er kan zoveel meer dan je denkt

Bij Nationale Vereniging de Zonnebloem draait het al bijna 70 jaar om mensen. Wij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Daarom zetten 41.000 vrijwilligers van 1.200 lokale afdelingen in Nederland alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo kunnen zij zonder extra zorgen deelnemen aan de maatschappij. Vrijwilligers komen regelmatig bij de mensen thuis op bezoek of trekken er samen op uit. Daarnaast zijn er jaarlijks meerdere activiteiten, dagjes uit en worden er aangepaste vakanties op de Zonnebloemboot georganiseerd. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties.

Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact op met Paula de Geest via: zonnebloemvrijwilliger@gmail.com