‘Zorg iets voor jou?!’: film voor en door jongeren over werken in de zorg

Zes trotse mbo-studenten Maatschappelijke Zorg presenteerden op 16 maart hun film ‘Zorg iets voor jou?!’. De film maakten ze in opdracht van het project @nders werven van Zowelwerk. Dit is een project om meer jongeren enthousiast te maken voor leren en werken in zorg en welzijn. De studenten van Landstede MBO Lelystad zijn enthousiast: ”We hebben door dit project geleerd hoe we het beste in gesprek kunnen gaan met mensen uit de praktijk. Hierdoor weten we veel over hoe het werkelijk gaat op de werkvloer in de zorg. En hoe bewoners en mantelzorgers dat ervaren.”

Met smartphones aan de slag…

Stel, je bent student en gaat kennis maken met de sector zorg en welzijn. Hoe kom je er achter hoe het echt is? En kun je dit ook overbrengen op andere jongeren en ze interesseren voor jouw opleiding? De studenten maakten met hun smartphones een film van hun bezoek aan woonlocatie Overcinge van Triade.

De film schetst een beeld uit de praktijk vanuit verschillende perspectieven: een begeleider, twee bewoners, een mantelzorger, een stagiaire en een student. Met als resultaat dat jongeren een beeld krijgen van een functie of specialisme en weloverwogen een keuze kunnen maken voor een toekomstig beroep. “We zijn door de gesprekken en het filmen ook een stapje verder gaan nadenken over wat het werken en leren in de zorg betekent voor onszelf. Ik denk nu bijvoorbeeld anders over de gehandicapten zorg dan hiervoor!” aldus een van de studenten.

Deel en ‘like’ de film!

De studenten gaan ook een gastles geven op de Rietlanden hier in Lelystad: “Zodat zo veel mogelijk jongeren zo vroeg mogelijk een kijkje in de keuken van de zorg krijgen.” Ze riepen ook alle aanwezigen bij de presentatie op om de film te liken en zo breed mogelijk te verspreiden via social media.

Voor meer informatie kijk op www.zowelwerk.nl. Of neem contact op met Annick van der Hoeven, adviseur Zowelwerk via 0320 – 244 259 of info@zowelwerk.nl.